8 schimbari pe care Duolingo le face pentru o invatare mai usoara a limbilor straine

Duolingo este, fara indoiala, printre cele mai populare aplicatii pentru invatarea unei limbi noi, intr-un mod distractiv si relativ fara stres. In lunile următoare, Duolingo va debuta o noua reproiectare care are ca scop sa faca procesul de invatare al limbii si mai usor. Am luat noul aspect al aplicatiei inainte de lansare. Iar schimbarile sunt destul de semnificative. Primul lucru pe care il vei observa in versiunea reproiectata este un nou ecran de pornire, care inlocuieste arborele clasic de abilitati al lui Duolingo cu o harta. In momentul in care am incercat aspectul reimprospatat, am putut relua cu usurinta procesul de invatare de la lectia la care am ramas. Noile caracteristici ale aplicatiei ii imbunatatesc modul de joc, reducand presiunea de a completa unitatile. Designul traseului serpuit al hartii adauga, de asemenea, o crestere a increderii atunci cand derulezi inapoi in sus prin lectiile finalizate. In loc de rigiditatea arborelui de abilitati, stilul asemanator caii face ca finalizarea lectiilor in Duolingo sa se simta mai mult ca o calatorie. Pe masura ce progresezi prin unitati, vei vedea personaje clasice Duolingo cu animatii noi care le evidentiaza personalitatile individuale: o vei observa pe Lily aruncandu-ti o privire sarcastica sau pe Oscar taind meticulos o planta.

Fiecare cerc de pe traseu reprezinta o lectie in unitate. Completarea tuturor testelor dintr-o lectie inchide bara de progres si deblocheaza lectia următoare. Reproiectarea inlocuieste, de asemenea, nivelurile coroanei cu un inel de progres continuu, care reogranizeaza aplicatia. Dupa ce finalizezi toate lectiile unitatii, ai optiunea de a incerca statutul legendar cu opt lectii suplimentare, mai provocatoare. Daca obtii statutul legendar, acesta se aplica intregii unitati in loc sa se aplice doar lectiei respective. Continutul lectiei este acelasi, dar a fost resecventiat pentru o invatare optimă. In plus, materialul suplimentar pe care altfel trebuia sa le cautati in aplicatie este acum integrat in calea ta de invatare a limbii straine.

Schimbarea mea preferata in reproiectare? Gata cu abilitatile „cracked”. Anterior, daca treceai prea mult fara sa exersezi o lectie stapanita anterior, aparea un crack in maiestria ta pana cand trebuia sa exersezi din nou lectia. Aceasta a fost o incurajare vizuala de a perfectiona vechile abilitati, dar completistul meu interior s-a straduit sa progreseze la unitati mai noi, deoarece as fi fost distras reparand statisticile vechi ale lectiei. Noul Duolingo incorporeaza mai bine Stories, una dintre instrumentele mele preferate din aplicatie. Povestile ajuta la intelegerea mai eficienta a limbii, punandu-te sa urmaresti indicii de context, ascultand cum suna limba aleasa in conversatii reale. In plus, Duolingo are un ghid nou si imbunatatit pentru a-ti oferi o idee mai buna despre ce sa te astepti de la lectii.

De asemenea, este mai usor sa accesezi sfaturi pentru lectie. In reproiectare, vei gasi un ghid la inceputul fiecarei unitati care ofera o imagine de ansamblu eficienta a ceea ce vei invata. Chiar daca ai finalizat o unitate, poti sa te intorci si sa vizualizezi ghidul pentru o reimprospatare a cunostiintelor. Duolingo incepe incetul cu incetul sa lanseze varianta imbunatatita pentru utilizatorii iOS si intentioneaza sa dea drumul acesteia pana la sfarsitul lunii. Utilizatorii Android vor incepe sa vada modificari ale aplicatiei in lunile urmatoare. In general, schimbarile par ca vor face invatarea unei limbi si mai usoara si mai accesibila. Duolingo mi-a spus că asta e prin proiect. Anton Yu, managerul de produs al Duolingo, a spus ca aplicatia a fost modelata de feedback: utilizatorii doreau mai multa indrumare si continut cu mai putina complexitate.

Iata o privire mai atenta asupra unora dintre modificari in videoclipul de mai jos:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *