Este posibil ca o eroare din Google Messages sa-ti consume bateria

Cu toate aplicațiile pe care avem tendinta sa le rulam in mod constant pe telefoanele noastre, traim cu o ingrijorare constanta in ceea ce priveste faptul ca bateria ar putea sa nu fie capabila sa treaca peste o anumita zi, iar acest lucru nu este de ajutor atunci cand aplicatiile se aprind gresit si ruleaza functii de epuizare a energiei pe fundal. Potrivit 9to5Google, o eroare recenta in aplicatia Google Messages pe telefoanele Android a lasat camera sa functioneze in fundal – o modalitate excelenta atat de a incalzi telefonul, cat si de a descarca bateria. Iar aceasta este o eroare ce ar putea dauna unei multimi de telefoane mobile, atat cele care sunt flagship-uri performante de la Samsung, LG sau alte modele ce ruleaza Android, cat si la telefoanele low-cost care oricum nu prea au o baterie ce poate fi folosita mai mult de 4-5 ore de la incarcare. Iti poti doar imagina cum ar arata un astfel de telefon al unui utilizator care nu isi poate permite mai mult decat o optiune low-cost atunci cand bateria acestuia se descarca si mai repede decat ar fi trebuit sa se descarce in mod normal. Un adevarat cosmar. Ei bine, cei de la Google sustin ca se vor ocupa de aceasta problema in cel mai scurt timp posibil… nu ca ar fi prima problema de acest gen cu care motorul de cautare s-a confruntat de-a lungul existentei Android. Meniul de atasamente din aplicația Google Messages include o optiune la indemana care iti permite sa capturezi si sa partajezi rapid imagini sau videoclipuri.

Potrivit articolului din 9to5Google, ocazional aplicatia pentru camera continua sa ruleze, chiar si in momentul in care aceasta nu este pornita pe ecran. Ei bine, o multime de astfel de aplicatii continua sa ruleze in timp ce nu sunt pornite pe ecran, acesta nu este neaparat un criteriu, insa aplicatiile cand sunt inchise continua sa ruleze in fundal si nu consuma atat de multa baterie (cu toate ca oprirea lor din Setari te-ar ajuta sa economisesti mult mai mult din procentajul bateriei decat daca le tii pornite). In cazul acestei erori, camera continua sa fie pornita si sa ruleze ca si cum nu ar fi fost trecuta printre aplicatiile de fundal, iar camera este una dintre aplicatiile care consuma cel mai mare procentaj din bateria telefonului. Ca sa nu mai mentionez faptul ca inainte de un anunt oficial in aceasta privinta, problema a fost raportată și cu un Pixel 6 Pro intr-un grup Reddit.

Nu am putut reproduce problema. Cu toate acestea, daca descoperiti ca telefonul dvs. este neobisnuit de fierbinte sau ca bateria se descarca extrem de repede si nu stiti din ce motiv se intampla acest lucru, s-ar putea sa nu va strice sa asigurati ca aveti camera de la telefon oprita pentru a evita astfel de inconveniente pe viitor – sau pur si simplu sa glisati aplicația Mesaje din vizualizarea Recente, care va inchide aplicatia. De asemenea, puteti refuza permisiunea Messages de a folosi camera dvs. accesand Setari > Aplicatii > Mesaje > Permisiuni > Camera si selectand „Nu permiteti”. Aceasta solutie va rezolva pentru moment eroarea si va face ca telefonul sa functioneze la fel de bine ca inainte, sau cel putin la parametri relativ normali. Cu toate acestea, acest lucru poate sa nu fie necesar. Potrivit lui Scott Westover, manager de comunicatii la Google, eroarea a fost identificata si remedierea este in prezent disponibila pentru utilizatori. Ceea ce inseamna ca aceasta eroare oricum nu va mai dura mult pana va fi rezolvata definitiv. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *