Moto G Stylus 2022 este un downgrade in anumite privinte

Motorola a dezvaluit versiunea din 2022 a popularului sau telefon Moto G Stylus, care a primit caracteristici aditionale precum un display cu rata de reimprospatare ridicata, o baterie mai mare si o camera principala cu rezolutie mai mare. Dar vine si cu un procesor mai putin impresionant, nu are NFC pentru plati contactless si ruleaza Android 11, ceea ce il face sa fie o versiune mult mai low-end in comparatie cu modelul original. Toate acestea sunt un upgrade destul de curios din punct de vedere al hardwar-ului, insa vestea buna este ca tot 300 de dolari costa (preturile internaționale nu au fost disponibile imediat, dar se transforma in aproximativ 220 de lire sau 261 de euro.) Ani de zile, Motorola a fost un designer de incredere atunci cand a venit vorba despre telefoane la preturi accesibile, facand compromisuri inteligente pentru a-si menține telefoanele la cele mai bune preturi pentru clientii sai. Pentru 250 pana la 300 de dolari poti primi un telefon cu o multime de specificatii de care sa te bucuri la maxim. Indiferent de ceea ce ii lipsea unui telefon Moto G in comparatie cu telefoanele emblematice mai scumpe, parea ca merită banii pe care i-ai putea economisi cumparand un model ca acesta.

Insa acum suntem in 2022. Alti producători de telefoane, inclusiv Google, OnePlus si Samsung, si-au dat seama de aceasta reteta si au introdus telefoane care se potrivesc sau depasesc ceea ce ofera Motorola pe piata de telefoane. In acelasi timp, se simte faptul ca reteta Motorola are nevoie de o reinnoire. Moto G Stylus (2022) are, cu siguranta, un pret atragator, dar ii lipsește stralucirea telefoanelor Moto G anterioare, cum ar fi Moto G5 Plus sau Moto G7.

In comparație cu Moto G Stylus (2021), noul Stylus pare mai putin un upgrade si mai mult o continuare a telefonului de anul trecut, ba chiar un downgrade din anumite puncte de vedere. Bateria mai mare, cu capacitatea de 5.000 mAh, a Stylus (2022) este impresionanta, insa vine pe fondul faptului ca telefonul are un procesor diferit: ediaTek Helio G88. Conform testelor de referinta pentru alte telefoane cu Helio G88, noul procesor nu este la fel de eficient al bateriei ca procesorul Qualcomm Snapdragon 678 de anul trecut pe care il avea Stylus (2021). Deci, orice castig obținut de bateria mai mare ar putea fi nul. Cu toate ca modelul nu a fost, inca, testat din acest punct de vedere.

Moto G Stylus (2022) are o noua camera principala de 50 de megapixeli, care este cu doi pixeli mai mult decat camera de pe Stylus de anul trecut. Dar noul telefon poate inregistra doar videoclipuri de 1.080p, in timp ce Stylus (2021) a putut sa inregistreze videoclipuri 4K. Acest downgrade ar putea fi o alta consecinta a procesorului MediaTek.

Moto G Stylus (2022) are un ecran cu rata de reimprospătare ridicata de 90 Hz, ceea ce este un plus grozav. Dar noului telefon inca ii lipseste NFC pentru lucruri precum Google Pay, care, in 2022, reprezinta o mare ratare. Adaugati un angajament pentru o actualizare majora a sistemului de operare dupa Android 12 si Moto G Stylus (2022) si pare ca Motorola ar fi facut prea multe compromisuri pentru a mentine pretul scazut.

Dar specificațiile spun doar o parte din poveste. Toate acestea se vor lamuri in momentul in care telefonul va fi testat si se va stii cu siguranta cat de relevanta este aceasta schimbare sau nu. Moto G Stylus (2022) este acum disponibil pentru comanda deblocat pe Amazon, Best Buy, Walmart si pe site-ul web al Motorola.. Pentru utilizatorii din Statele Unite, cel putin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *