Reteaua 5G a Verizon va fi mai rapida in 2022

Reteaua 5G este un proiect care in Romania nu este cine stie ce popular. Motivul? Evident, faptul ca nu toti romanii isi pot permite un telefon care sa coste de 5 ori mai mult decat salariul minim pe economie. Desigur, ca in orice alta tara, sunt si exceptii, mai ales atunci cand vorbim despre categoria care pentru aparenta de bunastare materiala ar fi in stare sa sacrifice painea cea de toate zilele. Doar pentru faptul ca imaginea este mai importanta decat foamea; poti trai fara mancare, dar nu poti trai cu o imagine patata. Intr-un univers paralel, la mii de kilometri peste ocean, 5G este un experiment de succes in care o multime de companii investesc resurse financiare pentru a-i asigura, in continuare, succesul. Fara indoiala cea mai mare corporatie dornica sa investeasca in aceasta noua retea de date mobile este Verizon, Compania americana a oferit anumite detalii in legatura cu imbunatatirile care vor fi aduse retelei sale 5G in cursul anului viitor, in ciuda faptului ca  numarul de dispozitive ce vor fi capabile sa utilizeze vitezele mai mari va fi unul suficient de limitat, cel putin pentru inceput.

Cel mai mare operator wireless din America a conectat complexul de divertisment LA Live din Los Angeles cu undele radio in banda C, un set de spectru wireless pe care l-a achizitionat la inceputul acestui an si care se asteapta sa extinda acoperirea si viteza atunci cand vine vorba despre reteaua 5G a companiei. Jurnalistii publicatiei CNET au avut ocazia de a incerca un astfel de dispozitiv intr-un test, iar conform raportului publicatiei, viteza acestui prototip a depasit cu 1 Gbps pe un telefon obsinuit furnizat de Verizon.

Acesta este un semn bun pentru clienții Verizon, care in ultimul timp s-au aratat dezamagiti de experienta lor cu noua retea 5G. Astfel, in timp ce a existat acel hype urias in jurul lansarii  5G in momentul in care succesorul 4G a aparut pe piata, utilizatorii au avut pareri mixte in legatura cu spectrul ultrarapid – dar extrem de limitat – alimentat de unde milimetrice al companiei (care acopera zone aglomerate sau locatii precum Times Square sau Madison Square Garden) si spectrul sau de banda joasa, care poate acoperi blocuri, dar ofera viteze de trafic comparabile cu cele ale predecesorului sau. Banda C este menita sa ofere un compromis de viteza si gama, avand potentialul de a indeplini promisiunea ca 5G sa reprezinte acea tehnologie care sa schimbe jocul. Este, de asemenea, o modalitate cheie prin care Verizon (si AT&T, care a achizitionat, de asemenea, acelasi spectru in banda C dupa o licitatie organizata de cei de la Comisia Federala de Comunicatii), va ajunge din urma pe T-Mobile, companie care acopera deja o zona similara de spectru si l-a folosit pentru a prelua postura de lider incontestabil atunci cand vine vorba despre viteza 5G. Acesta este primul test al benzii C din momentul in care Verizon si AT&T au achizitionat acest spectru, la inceputul acestui an, iar sperantele par, la prima vedere, sa fie la inaltime, deoarece Verizon a insistat ca mediul de testare reflecta vitezele pe care le vor vedea utilizatorii in momentul in care noile viteze vor fi implementate.

Cu alte cuvinte, succesul 5G inca se lasa asteptat, mai ales atunci cand vine vorba despre performanta. Cu toate ca acel hype de care s-a bucurat pana in perioada lansarii a dus la vanzari mai mult decat decente, un capitol la care putem considera ca reteaua a fost un succes- cel putin din punct de vedere comercial. Cand o sa fie un succes si din punct de vedere al performantei? Ramane de vazut. 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *