Dispozitive inteligente care nu sunt de la Google si Amazon

Amazon si Google sunt 2 companii care domina piata dispozitivelor inteligente pentru acasa. Totusi, in afara de aceste 2 companii mai exista multe altele care realizeaza dispozitive inteligente pentru acasa care sunt foarte bune. Google Assistant si Alexa sunt incorporate in majoritatea dispozitivelor. In randurile de mai jos voi descrie cele mai bune dispozitive inteligente pentru acasa, dar care sa nu fie de la Google sau de la Amazon, deci daca vrei sa afli care sunt acestea, fii cu ochi pe descriera urmatoare. 

Apple HomePod ofera o calitate foarte buna a sunetului si este incorporat cu Siri. Acesta se poate gasi acum la un pret de 299 de dolari. Chiar daca Apple are platforma de dispozitive pentru acasa, HomeKit, tot ramane in spatele Amazon si Google. Totusi, dispozitivele de la Apple nu sunt chiar atat de bune in ceea ce priveste confidentialitatea, dar acest lucru nu inseamna ca nu respecta deloc. 

Apple iPad 2019 este o tableta obisnuita, doar poate sa concureze cu ecranele inteligente de la Google sau Amazon. Are un ecran de 10,2 inci si are aceeasi aplicatie Home ca Iphone-ul, ceea ce inseamna ca poti sa controlezi toate dispozitivele din aceasta aplicatie. Asistentul vocal este Siri care va raspunde la toate comenzile. 

Netgear Orbi este un sistem Wi-Fi si se gaseste la un pret de 150 de dolari. Este proiectat pentru a acoperi pana la 3.000 metri patrati si functioneaza cu Alexa sau Google Assistant. La distante scurte are viteze foarte mari. Sistemul se poate controla din aplicatia Netgear si este un sistem care este pregatit pentru Wi-Fi 6. 

TP-Link Kasa Smart Plug Mini costa 30 de dolari. Trebuie conectata la o priza, iar apoi se poate conecta la un ventilator, lampa sau alt dispozitiv care poate fi controlat de pe telefon sau cu o comanda vocala la Alexa sau Google Assistant. Poate fi setata sa controleze alt dispozitiv frecvent. 

Becul Wyze costa doar 8 dolari si este un LED cu lumina alba si are functie de programare si o temperatura de culoare reglabila. Trebuie sa descarci aplicatia Wyze, sa instalezi becul si sa urmezi pasii pentru a fi configurat. Becul functioneaza cu Alexa si Google Assistant.

Honeywell Home T9 Smart Thermostat costa 200 de dolari, vine cu un senzor de la distanta, care poate sa urmaresca temperatura, umiditatea, dar si miscarea. Senzorul este alimentat de 2 baterii. Este usor de instalat, trebuie conectat la Wi-Fi si asociat cu aplicatia. Este compatibil cu Google Assistant sau Alexa. 

Acestea fiind spuse, pe langa dispozitivele renumite de la Google si Amazon, mai exista multe alte dispozitive inteligente pentru acasa de la alte companii care sunt foarte bune, iar cele prezentate anterior sunt unele dintre cele mai bune, deci sunt capabile sa concureze cu cele de la Google sau Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *