Lansarea Nest Aware

Compania Google lanseaza noul serviciul Nest Aware pentru 6 dolari. Nest Aware este un cloud care ofera clientilor  Nest Hello, Nest IQ Cam si altor clienti ai camerei de securitate Nest acces la functii avansate, printre care recunoastere faciala. Acest serviciu este optional, doar ca daca vrei sa ai acces la videoclipurile din istoric salvate, acest lucru il poti face doar prin intermediul Nest Aware. 

Planul anterior iti permitea sa platesti 5 dolari pe luna ai la dispozitie 5 zile de filmare in cloud 24/7, iti permite recunoasterea faciala, precum si alte functii suplimentare. Mai exista inca alte doua niveluri de pret, doar ca vin in plus cu mai mult spatiu in cloud, adica pentru 10 dolari pe luna ai la dispozitie 10 zile de video in cloud si pentru 30 de dolari pe luna ai la dispozitie 30 de zile de inregistrari salvate in cloud. Pretul abonamentului se aplica la o singura camera Nest, asa ca daca vrei sa beneficiezi de aceleasi oferte la mai multe camere, va trebui sa platesti pentru fiecare camera cate un abonament. 

Dar vestea buna este ca acum Nest Aware iti permite sa platesti un singur abonament pe luna chiar daca ai mai multe camere. 

Abonamentul de 6 dolari pe luna va inregistra doar momentele in care camera detecteaza o miscare care nu este in regula si le va salva, ci nu va inregistra 24/7 timp de 30 de zile de videouri salvate, iar acest lucru reprezinta un adevarat avantaj. Aceasta oferta ii permite camerei tale sa inregistree 30 de videoclipuri pe care sa le si salveze, in loc sa inregistreze doar 5 zile a cate 24 de ore. 

Al doilea abonament, Nest Aware Plus, costa 12 dolari pe luna si iti permite inregistrezi 60 de zile de evenimente si 10 videoclipuri salvate 24/7. Asta inseamna ca trebuie sa platesti 12 dolari pe luna pentru a beneficia de inregistrari 24/7 indiferent daca ai o camera sau mai multe. 

Noul abonament la Nest Aware mai include si functii suplimentare precum detectare audio, difuzoare inteligent, afisaje pentru a asculta o alarma de fum si iti va trimite o alerta in cazul in care alarma va suna. Aceste functii nu sunt noi pentru toate camerele in general, ci strict pentru Nest care nu beneficia de ele. Alexa Amazon care este incorporata va inregistra sunetul alarmei de fum si a spargerii sticlei de catre cineva. In cazul unei asemenea intamplari, Nest va contacta serviciile de urgenta din aplicatia Google Home. 

Acestea fiind spuse, daca ai deja o camera Nest, aceste oferte de abonamente pot fi foarte avantajoase, mai ales daca esti destul de des plecat de acasa. Daca nu ai o astfel de camera, trebuie sa stii ca este foarte utila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *