Samsung Galaxy S20 Ultra- camera foto

Un telefon care este scump, de obicei este si performant si are o camera foto foarte buna, iar multi megapixeli ajuta ca detaliile din poza sa fie foarte bine conturate, iar in ultimul timp camerele telefoanelor noi au din ce in ce mai multi megapixeli. Dar tehnologie pixeli binning este intalnita acum ca o noua functie a camerei. Acesta ajuta ca in poza ta sa apara toate detaliile, dar si atunci cand este intuneric functia va veni in ajutorul tau pentru a realiza niste fotografii cat mai calitative. Samsung a reusit ca incorporeze acesta tehnologie in telefonul sau S20 Ultra, iar ea este inclusa si la telefoanele aparute saptaman trecuta, precum Huawei P40 Pro, Pro Plus si Xiaomi Mi 10 si 10 Pro. 

Pixel binning este o tehnologie care face ca senzorul sa se adapteze la orice fel de mediul si la orice miscare cand vine vorba de a face o poza. Legarea pixelilor imbina datele din grupuri de pixeli de pe senzor, pentru a crea o calitate mult mai mare a pozelor. Daca afara este lumina mare, poti sa folosesti camera de 108 megapixeli a  S20 Ultra pentru a face poze cat mai bune. Dar cand lumina este scazuta, camera nu mai are acelasi numar de pixeli si rezolutia scade, dar pentru S20 Ultra rezolutia folosita in conditii de slaba lumina este inca mare, ci anume de 12 megapixeli. 

Pentru a intelege cum functioneaza pixel binning trebuie sa stii cum arat senzor care se afla in camera. Este un cip de silicon care are o grila de milioane de pixeli, care capteaza lumina care vine prin teleobiectivul camerei, iar fiecare pixel are o culoare specifica, precum rosu, albastru, verde, care sunt aranjate intr-un anumit fel, iar modelul se numeste Bayer. Legarea pixelilor imbina mai multi pixeli mici de pe senzorul de imagine care ajuta foarte mult la fotografiile facute in conditii de lumina scazuta. Tehnologie de obieci imbina patru pixeli intr-un grup, dar S20 Ultra are un grup de 3×3 pixeli, iar compania o numeste nona binning. Cei pasionati de fotografii cu siguranta vor folosi rezolutia  completa pentru a surprinde diferite detalii sau obiecte in miscare sau peisajele deosebite. 

Marimea fiecarui pixel conteaza, alaturi de lentile pentru a procesa imaginea. Pixelii senzorului sunt patrati si latimea lor este masurata in microni de metru. Pixel binning a devenit popular pentru ca pixeli din ce in ce mai mici sunt acceptati. Pentru ca exista astfel de pixeli, producatorii de telefoane se agita sa introduca aceasta tehnologie, ca sa aiba mai multi megapixeli si videoclipuri 8K. 

Acestea fiind spuse, Samsung Galaxy S20 Ultra are o camera foarte buna si are incorporata o noua tehologie numita pixel binning care ajuta la poze care sa cuprinda cat mai multe detalii si sa fie si clare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *