Elizabeth Warren ii acuza pe cei de la Facebook de coruptie

Elizabeth Warren este una dintre democratii care aspira la a capata sprijinul Partidului Democrat pentru candidatura la presedintia Statelor Unite. Ce ma amuza la Warren in comparatie cu alti candidati este faptul ca inca nu a avut loc nici o dezbatere a Partidului Democrat in ceea ce priveste sustinerea pentru alegerile pentru Casa Alba ce vor avea loc anul viitor, iar Warren deja se vede urmatorul presedinte al Statelor Unite. Lucru care reiese dintr-o cearta cu Bill Gates, mai concret intr-un tweet in care i-a spus, ironic, ca-l invita la masa sa discute despre cate taxe o sa trebuiasca sa plateasca Microsoft sub regimul ei. 

Bine, venea in contextul in care Gates comenta faptul ca n-o vede pe Warren sa aiba curajul de a “sta la masa cu oameni bogati”. Evident, raspunsul lui Bill Gates la declaratia lui Warren a fost ca i-ar place sa stea la masa cu prezidentiabilul democrat pentru a discuta metode prin care sa ajute populatia saraca si sa reduca diferentele dintre clasele sociale (communism much). Da, o aluzie la faptul ca oamenii politici din Statele Unite nu iau masuri care sa avantajeze poporul. Dar din nou, nu m-a deranjat mesajul lui Warren, m-a amuzat faptul ca deja se vede instalata confortabil in fotoliul de la Casa Alba. Fara indoiala, este una dintre cei care au ales sa profite de valul de hate interminabil care se revarsa asupra corporatiilor din domeniul tech pentru a-si creste sansele la presedintie. Si ideea principala e faptul ca are dreptate in multe privinte. Oamenii vad, dar refuza sa comenteze pana nu se simt avantajati de o anumita situatie.

Senatoarea isi continua razboiul verbal cu corporatiile tech dupa acest beef cu Bill Gates. Warren a acuzat, in cursul zilei de joi, pe cei de la Facebook ca sunt corupti. Aceste acuzatii vin pe fondul sponsorizarii de catre cea mai mare retea sociala a unui eveniment in care a aparut conservatorul de la Curtea Suprema a Justitiei americane, Brett Kavanaugh. Acuzatiile de hartuire sexuala impotriva lui Kavanaugh aproape ca i-au costat numirea in functie la Curtea Suprema in urma cu un an. Kavanaugh a negat ca a agresat-o sexual pe Christine Blasey Ford, in timp ce cei doi se aflau la liceu, iar Senatul a aprobat strict nominalizarea.

A fost programat sa tina un discurs in cadrul unui eveniment in seara de joi. Eveniment gazduit de catre Societatea Federalista, un grup de dreapta care este pledat pentru judecatorii conservatori precum Kavanaugh. A fost pentru prima oara cand judecatorul si-a facut aparitia in public de la confirmarea sa in functie la Curtea Suprema. Intr-un tweet,, Warren a subliniat sponsorizarea mesei impreuna cu eforturile de lobby ale companiei Facebook in ceea ce a numit o „ofensiva plina de farmec cu parlamentarii republicani”.

„Hai sa-i spunem acestui lucru pe nume: coruptie”, a spus democrata din Massachusetts in tweetul respectiv. Un purtator de cuvant al Facebook a refuzat sa comenteze in legatura cu  tweet-ul lui Warren, dar a subliniat ca compania a sponsorizat o multime de organizatii din spectrul politic. De asemenea, sprijina Societatea Federalista incepand din 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *