Serviciul Google Hire, inchis oficial de catre companie

In cele din urma, se pare ca cei de la Google au luat decizia sa scape, usor usor, de serviciile pe care oricum nu le foloseste nimeni. De fapt, serviciile despre care nimeni nu stie ca exista. Sau n-ar stii in cazul in care nu s-ar fi facut la un moment dat mare tam-tam in presa tech americana pe tema acestor servicii care ocupau portofoliul celui mai mare motor de cautare degeaba. Acum cateva luni, a scapat, in cele din urma de Google Plus, acea tentativa de retea sociala pe care a dezvoltat-o inca din 2011, caruia i se cantau de mult necrologuri, si care in cele din urma a reusit sa reziste datorita insistentei companiei de-a promova sau implementa acest sistem pana si in celelalte servicii oferite de catre companie. Dupa 8 ani de zile, Google s-a descotorosit de a doua sa retea sociala esuata, pentru a demara un proiect ambitios de a crea alta. Si nu e singurul lucru de care scapa. 

In afara de transparenta, increderea utilizatorilor si liniste in urma proceselor, Google mai scapa si de Google Hire. Care, pe scurt, e o platforma ce ajuta intreprinderile mici si medii sa identifice, evalueze si angajeze cei mai buni candidati pentru posturile disponibile in companii. Adica un fel de LinkedIn al celor de la Google. Ca na, multe companii vor sa faca corporatii vor sa faca concurenta unor companii care sunt tari pe domeniul lor bazandu-se doar pe greutatea brandului pe care il au. Acest lucru nu le-a reusit celor de la Google nici cand vine vorba de o retea sociala, nici atunci cand vine vorba de un serviciu care sa ajute somerii sa-si gaseasca un loc de munca. 

Compania nu a dat o declaratie cine stie ce detaliata in legatura cu motivul pentru care a luat aceasta decizie. Google sustine ca a renuntat la acest serviciu pentru a se putea concentra mai bine pe alte produse oferite de motorul de cautare. In orice caz, nu e o schimbare pe care o implementeaza din start, in mod surprinzator sau nu, aceasta urmand sa fie dezactivat incepand cu data de 1 septembrie 2020. Mai exact, utilizatorii serviciului mai au exact un an pentru ca sa-si dea seama cum o sa se poata descurca fara Google Hire. Destul de bine, mi-as inchipui eu, avand in vedere faptul ca oricum nu e un serviciu care ajuta prea mult utilizatorii. In fine. Serviciul a fost lansat in 2017 si a fost unul de succes, daca e sa ne luam dupa declaratiile companiei. Daca e sa ne luam dupa actiuni, se ridica semne de intrebare. 

Dupa cum am spus, Plus si Hire nu sunt singurele proiecte la care cei de la Google au renuntat definitiv. In aceasta lista se mai includ si nume ca aplicatia de Inbox, Allo sau Reply. Sunt o multime de servicii inchise de companie pe motiv ca nu aveau suficient de mult succes. Majoritatea fiind servicii dezvoltate superficial, in orice caz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *