Spotify a atins numarul de 108 milioane de abonati

Numarul de abonati ai celor de la Spotify a crescut cu 31% pentru a atinge 108 milioane de abonati la sfarsitul lunii iunie, a spus miercuri serviciul de streaming de muzica in raportul sau privind activitatea in trimestrul doi. Aceasta mentine Spotify cu mult peste cel mai apropiat concurent, Apple Music, care avea 60 de milioane de abonati din iunie. Este un avans suficient de mare incat sa-i faca pe cei de la Apple sa desfiinteze iTunes doar pentru a redirectiona clientii serviciului catre Apple Music cu scopul de a mai creste putin numarul de abonati. Insa, se pare ca Spotify isi mentine, in continuare, dominatia atunci cand vine vorba de streaming muzical. Cifrele celor de la Apple includ persoanele aflate in perioade gratuite de trei luni; Spotify ofera o perioada de proba, gratuita, insa mai scurta, de 30 de zile, iar dupa aceste 30 de zile, multi dintre cei care utilizau gratuit serviciul in acea perioada promotionala devenind abonati full time la sfarsitul acestei perioade. Ceea ce reprezinta un usor avantaj pentru Spotify atunci cand vine vorba de a convinge publicul sa utilizeze serviciile sale.

Spotify a mai spus miercuri ca 232 de milioane de oameni folosesc acum serviciul cel putin o data pe luna, ceea ce inseamna o crestere cu 29% in comparatie cu cifrele intregistrate un an mai devreme. Spotify, spre deosebire de Apple, are totusi o versiune gratuita care permite oricui sa asculte muzica, cu conditia sa suporte putina publicitate. Apple nu a dezvaluit niciodata o statistica lunara de utilizatori activi; aproape toti oamenii care folosesc Apple Music sunt si abonati ai serviciului.

In mijlocul unei schimbari culturale catre muzica din domeniul streaming, Spotify si Apple Music au aparut in frunte ca lideri ai unei curse pentru a domina serviciile de muzica oferite la abonament. Desi Spotify inca ramane cel mai mare serviciu de streaming atat din punct de vedere al ascultatorilor cat si al abonatilor, Apple a depasit Spotify in cursa pentru abonatii din Statele Unite, care este de departe cea mai mare piata din lume atunci cand vine vorba de  muzica de streaming. Apple Music a beneficiat de popularitatea iPhone-ului pentru a recruta noi abonati, insa cei de la Spotify au crescut dintr-o mica firma suedeza la dominatia in servicii de streaming pentru muzica, exact la fel ca si Netflix cu filmele si serialele.

Creșterea inregistrata de cei de la Spotify atunci cand vine vorba de utilizatorii activi lunar a batut semnificativ cel mai bun caz de predictie pe care compania il facuse in privinta acestor servicii in aprilie, ajungand undeva la 4 milioane peste cele 228 milioane pe care cei de la Spotify le prezisesera inainte. Insa abonatii sai – care fac ca Spotify sa castige mai multi bani decat ascultatorii liberi sustinuti de anunțuri – au fost marea dezamagire a companiei. Cifra  de 108 milioane s-a extins in gama de orientare de la 107 milioane la 110 milioane.

Dar, in plus, pentru linia de jos a Spotify, creșterea abonatilor sai a fost relativ mai slaba, deoarece mai putine persoane s-au inscris pentru planul de studenti cu reduceri mari. De asemenea, Spotify a spus ca va compensa ultimul deficit al ultimului trimestru pana la sfarsitul anului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *