Avengers: Endgame a depasit Avatar ca filmul cu cel mai mare box-office all-time

S-a intamplat, intr-un final. Desi, sincer, era doar o chestiune de timp. Celor de la Marvel le trecuse glontul pe langa ureche in acest sens atunci cand le-a trecut prima perioada si n-au reusit decat sa se apropie considerabil de locul 1 ca box-office din toate timpurile. Acum nici o luna, Avengers: Endgame fusese relansat in cinematografe la nici doua luni dupa ce a aparut in premiera. A fost o miscare disperata din partea Marvel pentru ca cel mai bun film al anului 2019 (pana acum) sa poata sa intreaca Avatar din punct de vedere al castigurilor inregistrate in box office. In acest sens, Marvel a si anuntat, odata cu a doua lansare in cinematografe, ca de data asta a inclus anumite scene care au fost sterse din materialul original, astfel incat sa atraga oarecum un anumit tip de public pentru acest film. Nu, nu au fost prea multe scene incluse in materialul relansat, dar in fine, ideea e ca Marvel a mutat strategic si a castigat. Si l-a facut cel mai fericit om de pe suprafata planetei pe fanul care a vizionat filmul de 110 ori (cel putin de atatea ori il vizionase pana sa relanseze Marvel filmul in cinematografe).

In cele din urma s-a produs inevitabilul, iar Avengers: Endgame a detronat Avatar ca filmul cu cele mai mari castiguri box-office din toate timpurile. Seful Marvel, Kevin Feige si echipa sa, au anuntat realizarea acestui obiectiv in cadrul San Diego Comic-Con, care a avut loc in cursul zilei de sambata dupa-amiaza. In timpul unui panou Marvel, Feige a anuntat, de asemenea, data la care se va lansa si al patrulea film Avengers in faza MCU. Asta ar fi fost stirea mai importanta atunci cand vine vorba despre San Diego Comic-Con, fanii fiind nerabdatori sa stie cam cat trebuie sa mai astepte pentru un nou film. Voiai sa afli? Ha, informeaza-te singur! 

“Pentru cei mai tari fani ai universului, din adancul inimilor noastre … multumim”, fratii Russo, care au regizat filmul, au postat pe conturile lor de Twitter sambata seara. 

Avatar, film lansat in decembrie 2009, a detinut recordul international pentru castiguri acumulate in box-office timp de aproape un deceniu, cu o suma impresionanta de  2,787,965,087 de dolari americani incepand din 2010. Asta dupa ce a dobandit primul loc depasind recordul anterior al lui Titanic de 1,9 miliarde de dolari dupa doar 41 de zile in cinematografe, si stablind o noua borna mai ridicata pentru castiguri in industria cinematografica. A fost nevoie de aproape patru luni pentru ca Avengers: Endgame sa poata depasi putin recordul stabilit de Avatar acum mai bine de 10 ani.

Incepand de vineri, castigurile globale ale Avengers: Endgame s-au ridicat la 2.789,2 de milioane de dolari, cu doar 500.000 de dolari in spatele Avatar, cu 2.789,7 milioane de dolari. Finalul noului weekend al Endgame gaseste filmul acumuland castiguri totale in valoare  2.790,2 milioane de dolari. Posibilitatea stabilirii unui eventual record de 3 miliarde de dolari, pe care niciun alt film nu l-a atins vreodata, nu poate fi ├«nlaturata, deoarece cel mai nou film al seriei Avengers continua sa atraga multimi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *