Criptomoneda Facebook are suport din partea mariilor companii si ar putea fi anuntata curand

Zvonuri si rapoarte in legatura cu viitoarea criptomoneda a celor de la Facebook circula pe internet de cateva saptamani, iar un anunt oficial din partea reprezentantilor retelei sociale este asteptat in cateva zile. Moneda, despre care se spune ca ar fi numita Libra, are, potrivit unui raport publicat vineri de The Wall Street Journal, o lista larga de sustinatori financiari potenti, inclusiv Visa, Mastercard, PayPal si Uber. Daca aceste zvonuri sunt adevarate, atunci Libra are un potential real de a inregistra o crestere suficient de mare incat sa ajunga sa concureze cu Bitcoinul, cu sanse reale. Adica, ar fi o moneda virtuala produsa de cea mai mare retea de socializare din lume, sustinuta de doua dintre cele mai mari banci, de cel mai mare serviciu de tranzactii financiare online si (in ciuda greutatilor inregistrate de companie in urma ofertei publice ramanand una dintre cele mai profitabile companii de pe piata) de cea mai mare aplicatie de transport persoane. Nu e un lucru bun, avand in vedere cat control are deja Facebook-ul peste vietile noastre, Instagram si Whatsapp fiind alte servicii prin care obtin informatii si apeluri. O criptomoneda ar fi cireasa de pe tortul lui Zuckerberg.

Revenind la subiect, se pare ca fiecare dintre aceste patru companii urmeaza sa investeasca in jur de 10 milioane de dolari intr-un consorțiu, care va guverna aceasta viitoare criptomoneda. Acest consortiu le va conferi companiilor puterea de a opera un nod in reteaua de monede virtuale. Cu toate ca puterea principala tot retelei sociale ii va apartine, per se. Potrivit unor rapoarte pe tema acestui subiect, cei de la Facebook ar fi fost in cautarea unor sustinatori care sa contribuie cu pana la 1 miliard de dolari in total, iar gama finala a suporterilor nu este inca una fixa. Sau cel putin asa spun cei de la The Journal. .

Inca din 2020, reteaua sociala si-ar putea lansa propria moneda virtuala, marca Facebook, care ar putea sa ofere utilizatorilor un sistem de plati online fara taxe sau tranzactii internationale. Cu alte cuvinte, scopul e ca moneda virtuala pregatita de cea mai mare retea sociala din lume sa fie una mai simplu de tranzactionat de catre utilizatorii retelei sociale. Mai ales avand in vedere ca majoritatea utilizatorilor intampina probleme in tranzactii cu monede virtuale. Iar o buna parte dintre acesti utilizatori vin din Romania (de la Chiajna, judetul Ilfov). In fine, cica Facebook te va putea informa in ceea ce priveste criptarea banilor guvernamentali in speranta de a evita fluctuatiile salbatice in valoare de alte monede. Probabil ca nu o sa reuseasca planul atat de mult pe cat si-ar dori cei de la Facebook. Ramane de vazut.

S-ar putea afla mai multe amanunte in legatura cu planurile celor de la Facebook de a lansa o moneda virtuala intr-o lucrare alba, despre care se zvoneste ca se va lansa curand. Deocamdata, cei de la Facebook au fost contactati de diverse publicatii din presa americana in legatura cu acest subiect, insa nu au oferit un raspuns. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *