Trump solicita boicotul asupra AT&T din cauza “sferei de stiri false” a CNN

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a postat din nou pe Twitter. A pus pe contul sau un tweet in care se plange de faptul ca modul in care il portretizeaza cei de la CNN este “nedrept”. Iar intr-o era in care cele mai noi stiri de actualitate din punct de vedere al crimelor legale sunt monitorizarea de care avem parte din cauza unor companii ca Facebook si Google, declaratia lui Trump imi aduce aminte de o alta problema mai veche. Manipularea prin intermediul mijloacelor media. Nu ca as avea mare incredere in presedintele american, dar cateodata stau sa ma gandesc in amanunt exact cate stiri false sunt prezentate in toata presa, cat de deformata este o informatie sau alta. Gandeste-te doar la Antena 1. Publicul acestei televiziuni ramane cel mai infocat sustinator al PSD si dupa mama de bataie pe care partidul a incasat-o la alegerile europarlamentare. Defunctul PP-DD a intrat in Parlament pentru ca i se facea reclama la OTV. Si asa mai departe. Dar, sa revenim la subiect.

De data aceasta, Trump s-a intrecut putin cu gluma. Omul ramane de fel o figura controversata in tot ce face, iar derapajele sale sunt extrem de savuroase. Acest Vadim blond al Americii le-a cerut sustinatorilor sai (de ce America, de ce?) sa lanseze un boicot la scara larga impotriva gigantului wireless si broadband AT&T, care detine CNN.

“Cred ca daca oamenii s-ar opri din a utiliza sau a se abona la @ ATT, ei ar fi fortati sa faca mari schimbari la @CNN, care oricum moare in rating”, a scris Trump in tweet-ul sau. “Este atat de nedrept cu stiri asa rele, asa false! De ce nu ar actiona. Cand lumea urmareste @CNN, li se prezinta o imagine falsa a SUA. Trist!”. Intr-adevar, americanii au cel mai mare IQ de pe planeta ca populatie, sunt cel mai sanatos popor. Iar Trump nu este un lider autoritar! Nu el e cel care a vrut Zidul Chinezesc la granita cu Mexic, partidul i-a fortat aceasta decizie.

Trump a trimis mesajul tweet dupa ce a ajuns luni dimineata in Marea Britanie, unde se afla intr-o vizita oficiala de stat. Alaturi de premierul Theresa May, care se chinuie de ani de zile sa iasa din Uniunea Europeana, si cu membrii familiei regale britanice. El este, de asemenea, in Europa, pentru a comemora cea de-a 75-a aniversare a debarcarii din Normandia in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Trump s-a plans intr-un alt tweet ca CNN este “principala sursa de stiri disponibile despre SUA” in Marea Britanie si ofera o impresie slaba despre SUA. Off, CNN, de ce minti tu pe aceia care n-au apucat sa vada cat de frumos este taramul fagaduintei? Acel taram in care poti purta pistol prin lege, iar o multime de rapperi mor impuscati.

Dar sa revenim la lucruri mai serioase. Intre timp, AT&T se tot chinuie sa cumpere Time Warner pentru 82 de miliarde de dolari. Doar ca nu le permite Departamentul de Justitie. Sa fie asta mana lui Trump, oare? Americanii spun ca da.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *