5G devine realitate, iar Verizon vine cu viteze inalte pentru a dovedi acest lucru

Atunci cand s-a lansat, 5G a parut un proiect care nu are posibilitatea de a se materializa prea curand. In sensul in care nu parea cu nimic mai rapid fata de 4G. Situatia pare sa se remedieze in ultimul timp. Astfel, atat Verizon, cat si AT&T au lansat retelele mobile de 5G, in timp ce KT sustine ca un robot din Coreea de Sud este primul sau client 5G. Sprint urmeaza sa lanseze reteaua, prin telefonul LG V50 ThinQ 5G, si hotspot-ul HTC 5G Hub, la sfarsitul lunii mai. Reteaua AT & T este localizata in 19 orase, printre care Atlanta, Dallas si New Orleans, insa clientii acestor companii sunt intreprinderi mici, iar transportatorul a refuzat sa vorbeasca despre locul in care se afla, in realitate, acoperirea. Verizon, care a lansat un serviciu de casa 5G toamna trecuta, si-a transformat reteaua din Chicago si Minneapolis la inceputul lunii aprilie, insa sustine ca toate aceste orase vor avea numai cateva locatii de acoperire de 5G, pentru inceput.

Incepand cu luna aprilie, dupa cum am spus mai sus, testele timpurii ale retelei Verizon 5G au fost un dezastru, cu o acoperire neregulata si inconsecventa si doar cateva zone in care utilizatorii se puteau bucura de vitezele reale 5G cu Motorola Z3 si Moto Modul 5G. Totusi, dupa  un nou test in cursul lunii mai, de aceasta data cu Samsung Galaxy S10 5G, noul model dezvoltat de Samsung special pentru aceasta tehnologie, s-a dovedit a fi o experienta mult mai buna, cu viteze mai mari de 1 gigabit pe secunda sau mai rapide decat Google Fiber.

Acest lucru vine la cateva luni in care companiile care s-au confruntat cu un hype de ultima ora, de la Qualcomm vorbind, in timpul summit-ului Snapdragon Tech din decembrie, despre felul in care tehnologia ar putea evolua in acest an, la un numar de prototipuri de telefoane 5G prezentate in cadrul MWC 2019. OnePlus tocmai a dezvaluit o varianta de OnePlus 7 Pro, care ruleaza pe noua retea 5G a operatorului de transport din Marea Britanie. Huawei va lansa modelul Mate 20 X 5G la EE.

Lucrurile confuze sunt folosirea lui AT & T de 5G E ca nume pentru versiunea sa avansata de 4G LTE. Pentru a fi clar, nu este 5G. Toate acestea inseamna faptul ca 5G evolueaza de la ani de hype – din momentul in care Verizon a vorbit despre trecerea noului proiect de retea de date mobile intr-o faza de dezvoltare acum trei ani – sa devina realitate. Dincolo de un impuls de mare viteza, 5G a fost denumita tehnologia fundamentala care va suprasolicita zone precum masinile cu auto-pilot, tehnologia de realitate virtuala (VR) si realitate augmentata (AR), precum si serviciile de telemedicina, cum ar fi chirurgia la distanta.

In concluzie, odata cu noile teste ale retelei pe modelul Samsung Galaxy S10 5G, se pare ca exista speranta pentru noua retea de date mobile pentru ca acest proiect sa devina realitate. Poate a fost doar o idee gresita din partea celor de la Motorola sa dezvolte un smartphone 4G cu optiunea de a trece la 5G odata cu lansarea noii retele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *