Noul Mac Pro, de 6000 de dolari, prezentat la WWDC

Apple a debutat noul sau Mac Pro – o versiune remodelata dramatic a pilotului emblematic al computerului sau, care nu a fost actualizat semnificativ din 2013 – luni, la WWDC. Noul calculator, disponibil pe piata la un pret de intrare in valoare de 5.999 dolari, include un procesor Xeon cu opt nuclee, 32GB de memorie RAM, o placa grafica Radeon Pro 580X si un spatiu de stocare ce poate fii extins prin SSD de la 256 GB pana la 1 TB. Le fel ca iPhone-urile (sau iPhone-ul, sau modelul Apple) din acest an, Mac Pro isi va face debutul pe piata de electronice incepand din toamna. Conceptiile superioare ale modelului 2019 Mac Pro prezinta cateva componente noi si foarte grele, incluzand un nou procesor grafic Radeon Pro Vega II si o placa grafica specializata, Apple Afterburner, care poate procesa mai mult de 6 miliarde de pixeli pe secunda. In plus fata de computerul nou, Apple a anuntat, de asemenea, un nou ecran de retina 6K.

Specificatii

 • Rama din otel inoxidabil, care ofera acces interior la 360 de grade
 • Un procesor Intel Xeon, cu pana la 28 de nuclee si cu 300 de wati putere
 • Pana la 1,5TB spatiu de stocare alocat de sistem
 • 8 sloturi de extensie PCIe
 • Placa grafica Radeon Pro Vega II Duo sau Radeon Pro 580X
 • Suport pentru pana la 2 module MPX. Care ofera suport pentru Thunderbolt si 500 de watți de alimentare
 • Ggrafica afterburner ASIC: poate procesa pana la 6 miliarde de pixeli pe secunda si poate reda 3 fluxuri de RAW 8K
 • Doua porturi Thunderbolt 3
 • Doua porturi USB-A
 • Jack audio de 3.5mm
 • PCIe, DisplayPort si alimentare
 • Doua porturi Ethernet integrate, de 10 GB

Caracteristici

Noul model seamana, mai degraba, cu designul precedent al companiei “cheese grater”, care ofera o personalizare mult mai mare decat estetica “trash can” a Mac Pro 2013. Versiunea din 2019 prezinta o carcasa din otel inoxidabil si o carcasa din aluminiu care, atunci cand este scoasă, ofera acces nelimitat la interiorul Mac Pro. Acest lucru face ca noul Mac Pro sa fie mai putin diferit in comparatie cu cele mai moderne dispozitive ale Apple, care sunt concepute sa fie mai degraba actualizate decat usor modificate (sau reparate). Prin urmare, e un mic fapt inedit pe care l-au incercat cei de la Apple prin aceasta schimbare.

In afara unei diminuari minore a specificatiilor in 2017, compania a neglijat timp de sase ani formatul sau desktop high-end – perioada in care concurentii ce ruleaza Windows au venit cu modele ce prezentau noi procesoare, carduri grafice si modele de case pentru a-si stabili o dominatie absoluta pe piata de calculatoare. Noul Mac Pro este cu usurinta cel mai puternic computer pe care Apple l-a comercializat (sau urmeaza sa-l comercializeze) vreodata si va concura cu PC-uri de ultima generatie ce ruleaza Windows si care sunt optimizate pentru a gestiona editari la modul mai hardcore si aplicatii multimedia. Astfel, putem spune ca Apple se intoarce in forta pe piata de calculatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *