Assassin’s Creed Origins

Assassin’s Creed: Origins este un joc video de acțiune-aventura, dezvoltat si publicat de catre cei de la Ubisoft. Este al zecelea joc din seria Assassin’s Creed, fiind succesorul jocului Assassin’s Creed: Syndicate. A fost lansat la adata de  27 octombrie 2017, pentru platformele Microsoft Windows, PlayStation 4 si Xbox One.

Actiunea jocul are loc in Egiptul Antic, in timpul dinastiei Ptolemeice si povestește o istorie ficționala a evenimentelor din lumea reala. Seria se concentreaza pe originea conflictului dintre Frația Asasinilor, care lupta pentru pace prin libertate, si o organizatie secretă—precursorii Ordinului Templier—care lupta pentru pace prin control, vazuta prin ochii mercenarului Bayek, personajul principal al jocului. Origins a fost intampinat cu recenzii pozitive de la critici, care au laudat povestea, personajele, vocile si sistemele de joc reluate, mentionand abordarea inovativa a jocului in ceea ce priveste lumea Egiptului antic, precizia istorica a povestii si calitatea grafica a jocului, criticand, in acelasi timp unele aspecte ale modului de joc. Jocul a fost urmat de Assassin’s Creed Odyssey, a carui poveste are loc in Grecia antica, si a fost lansat pe 5 octombrie 2018.

Gameplay

Assassin’s Creed: Origins este un joc de actiune-aventura, jucat din perspectiva persoanei a treia. Jucatorii completeaza misiuni, scenarii liniare cu povestea jocului si cu obiective stabilite, pentru a progresa in cursul povestii, pentru a castiga puncte de experienta si a dobandi noi abilitati. In afara misiunilor de cautare, jucătorul poate traversa liber lumea jocului printr-un sistem free roam, atat pe jos, cat si calare (cu ajutorul camilelor sau vehiculelor trase de cai) sau cu ajutorul unei barci, pe apa, pentru a explora locatii, a completa misiuni optionale si a debloca arme si echipamente.

Modul “eagle vision”, folosit de franciza pentru a oferi jucătorului posibilitatea de a cerceta o zona prin evidentierea dusmanilor si a obiectelor, a fost inlocuit de un vultur Bonelli, numit Senu, ca un animal de companie care sa poata indeplini aceleasi cerinte. Astfel, jucatorul este capabil sa preia controlul asupra lui Senu si sa exploreze o zonă in prealabil, pentru a evidentia inamicii, care vor fi vizibili pe harta atunci cand controlul se va intoarce la Bayek. Jucatorul are, de asemenea, posibilitatea de a imblanzi diversi pradatori, care le vor servi drept animale de companie pe tot parcursul jocului si il vor asista in luptele impotriva dusmanilor. Exista si moduri de navigatie navala, explorare subacvatica si raid.

Receptia

Assassin’s Creed Origins a primit recenzii “în general favorabile” de la critici, conform Metacritic. Louise Blain de la GamesRadar + a acordat jocului un scor de 5 stele din 5 si l-a numit cel mai bun al francizei. Rezultatul lui Ray Carsillo de 9/10 pe EGMNow a spus ca Assassin’s Creed Origins ofera o experienta care combina formula traditionala a Assassin’s Creed intr-un mod proaspat si distractiv – dar care, de asemenea, revine la modul de joc care a consacrat seria pe piata de jocuri, o evolutie la care fanii nu s-ar fi asteaptat, in ciuda faptului ca franciza a anuntat schimbari radicale in ceea ce priveste noul joc. De asemenea, Ray Carsillo mentioneaza ca Assasin’s Creed Origins ofera una dintre cele mai bune experiente de gaming din intreaga serie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *